Waarom worden de mondkapjes gemaakt conform de richtlijnen van de Belgische FOD Volksgezondheid.

In België is veel meer aandacht voor het thuis / zelf maken van mondkapjes dan in Nederland. De specificaties die zijn opgesteld door de Belgische FOD Volksgezondheid zijn makkelijker dan de door het ministerie van Volksgezondheid van Nederland gespecificeerde mondkapjes. Hierdoor is het patroon van de Belgische mondkapjes makkelijker om te maken en zijn de mondkapjes toch uitgebreider vanwege de mogelijkheid om een filter toe te voegen.

Voor meer informatie over de richtlijnen van de FOD Volksgezondheid, klik hier: https://www.info-coronavirus.be/nl/mondmasker/

Voor meer informatie over de richtlijnen van ons ministerie van volksgezondheid, klik hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/publicaties/2020/05/27/nen-spec-niet-medisch-mond-en-neusmasker

Waarom zijn er zo weinig mondkapjes?

De mondkapjes worden gemaakt door grootmoeders die het leuk vinden om deze te maken. Pas onlangs zijn de grootmoeders begonnen met het maken van de mondkapjes. Dit doen zij in hun vrije tijd. De mondkapjes worden gemaakt van restanten van lakens en andere stoffen, conform het model van de FOD Volksgezondheid in België.
Eén keer per week worden de mondkapjes opgehaald van de verzamelplaats in Oosthuizen. Daarna worden ze gefotografeerd en op de site gezet.

Waar kan ik de bestelling ophalen?

Als je bij het afrekenen hebt aangegeven dat je de bestelling wilt ophalen dan kan je in de bevestigingsmail het afhaaladres vinden. Afhalen kan doorgaans op 2 locaties, namelijk in Purmerend en in de Zuidoostbeemster.

Let op: Voor beide locaties zijn de openingstijden hoofdzakelijk buiten de kantoor-tijden.

Afhalen Purmerend
Indien je hebt aangegeven ‘Afhalen Purmerend’ dan is het afhaaladres:
Bossa Novastraat 89, 1448 VP, Purmerend

Openingstijden: maandag t/m zaterdag, tussen 16:00 en 20:00 uur

Afhalen Beemster
Indien je hebt aangegeven ‘Afhalen Beemster’ dan is het afhaaladres:
Eerlijk en heerlijk‘, Purmerenderweg 26 A, 1461 DB, Zuidoostbeemster.

Openingstijden:
vrijdag, van 09:00 tot 12:00 en van 13:30 tot 17:30 uur
Zaterdag, van 09:00 tot 17:30 uur